Pedagogu profesionālā pilnveide

Skolotāji apgūst platformu skolo.lv.

2021./22.m.g.viena no skolas prioritātēm IT un dažādu digitālo platformu apgūšana.Nodarbības kopā ar skolotāju Dāvidu palīdz apgūt jaunas zināšanas un praktiski pielietot mācību stundās.

Ziemassvētku sveicienu darbnīca

Iespēja Jūsu skolas 7-12 klašu skolēniem un skolotājiem bezmaksas piedalīties Datorium Ziemassvētku video sveicienu izveides darbnīcā, izmantojot Canva platformu.

Anžela Džafarova, jauniešu programmēšanas skolas Datorium direktore, 20.decembrī 12:00 Datorium YouTube kanālā tiešsaistes laikā pastāstīs un parādīs kā var izveidot skaistus video sveicienus Canvā.

Apskati īsu video par darbnīcas norisi, spied uz "Abonēt", tad spied uz zvaniņu un laicīgi apmeklē mūsu YouTube kanālu, lai piedalītos darbnīcā:

www.youtu.be/TvKOeyLuP4Y

Lai piedalītos šajā darbnīcā, ir vēlams:

1) Izveidot personīgo kontu - canva.com (tas ir bezmaksas)

2) Nofilmēt īsus video ar sevi, kurus gribēsi izmantot savā video sveicienā (vari to darīt ar telefonu, var tiktokā vai instagramā, ar vai bez skaņas, ļaujies fantāzijai!)

3) Ielādēt nofilmētos video savā Google diskā vai arī uzreiz savā Canva profilā.

Lūdzam Jūs informēt savas skolas 7-12 klašu skolēnus un skolotājus!

Vairosim prieku ar sirsnīgiem sveicieniem mūsu mīļajiem ģimenes locekļiem, foršajiem draugiem un superīgajiem kolēģiem!


Cieņā

Anžela Džafarova

Direktore

Jauniešu programmēšanas skola “Datorium”

+371 23889550

angela@datorium.eu

Ogres Valsts ģimnāzija aicina uz pieredzes apmaiņas pēcpusdienu “Aud[Z]ināšana” 2021. gada 15. decembrī

Pasākuma apraksts: Jaunās kompetences, attālinātais mācību process, drošības pasākumi, zaļais režīms – vārdi, kas kā sniega bumbas veļas pāri pedagogu pleciem jau vairāk nekā divu gadu garumā. Lai gan pedagoga profesija bieži vien tiek salīdzināta ar misiju – palīdzēt izglītojamajiem, veidot Latvijas nākotni vai nodot savas zināšanas tālāk, šai izvēlei ilgtermiņā nepieciešama atbalsta komanda. Šoreiz Ogres Valsts ģimnāzijas komanda aicina Valsts ģimnāziju un vidusskolu direktoru vietniekus audzināšanas darbā un klases audzinātājus uz sarunu pēcpusdienu, lai gūtu apstiprinājumu, cik daudz jau esam paveikuši un kā vēl varam sevi atbalstīt šajā laikā.

Sarunu pēcpusdienas mērķis: Apskatīt dažādas metodes darbam audzināšanas jomā, kas sekmē pedagogu drošību, profesionālo labizjūtu un pozitīvas attieksmes veidošanos ikdienas darbā.

Sarunu pēcpusdienas sasniedzamais rezultāts: Pedagogu veidoti praktiski ieteikumi ikdienas darbam, kas sekmē kopējās labsajūtas celšanos.

Pieteikšanās līdz 13. decembrim: https://ieej.lv/BUBxP

Darba kārtība:

13.00 – 14.00 Dr.psych Baiba Martinsone, Latvijas Universitātes profesore, psiholoģe “Pedagogu profesionālās labklājības veicināšana, izmantojot praktiskas metodes audzināšanas darbā”

14.00 – 14.40 Maija Katkovska, Drossinternets.lv vadītāja “Drošība digitālajā vidē – kā pedagogam sevi pasargāt un kāpēc tas ir svarīgi?”

14.40 – 14.55 Pauze

14.55– 15.35 Ieva Sala, Ogres Valsts ģimnāzijas angļu valodas skolotāja, 3 bērnu mamma “Vecāku skatījums mācību darba organizēšanai jaunajos apstākļos”

15.35 – 15.50 Ogres Valsts ģimnāzijas skolēni

15.50 – 16.30 Darbs grupās – refleksija par šodiena darbu un praktiski ieteikumi sev nākotnē


Vebinārs par digitālo mācību materiālu “Izaugsmes žurnāls” un tā lietošanas iespējām I semestra noslēgumā

“Mācos mācīties!” projektā skolēniem un skolotājiem ir pieejams Latvijā pirmais mācību materiālu komplekts “Izaugsmes žurnāls”. Tas ir resursu kopums, kas piedāvās skolēniem iespēju apzināt savas vēlmes un vajadzības, izvirzīt mērķus un analizēt izaicinājumus ceļā uz tiem, vienlaicīgi piedāvājot arī sistemātisku pieeju pašvadītas mācīšanās prasmju attīstībā.

Kā skaidro Dana Narvaiša, “Lielvārds” Kompetences centra vadītāja un projekta “Mācos mācīties!” autore: ”“Izaugsmes žurnāls” ir radīts ar mērķi skolēnos attīstīt sistemātisku domāšanu par mācību procesu, mudinot skolēnus vairāk analizēt savas darbības, lai nonāktu pie izpratnes, ka viņu sekmes un panākumi nav nejaušība, bet gan mērķtiecīgu darbību rezultāts. Tas savukārt palīdz skolēniem uzņemties atbildību par savu mācīšanos un savu dzīvi kopumā.”

Visi materiāli tiek piedāvāti dažādos formātos, lai skolotājs varētu pielāgot saturu dažādiem vecumposmiem un zināšanu līmeņiem, proti, rakstiskā un video instruktāžu veidā, darba lapu formā, kā arī tiks piedāvātas atgādnes, kritēriji, pašpārbaudes testi, vadlīnijas un citi prasmju apgūšanas veidi. Pievienoti arī metodiskie komentāri skolotājiem.

Vebinārā tā satura autore Dana Narvaiša iepazīstinās ar “Izaugsmes žurnāla” lietošanas iespējām, kā arī dalīsies idejās, kā žurnāla tēmas var izmantot, veicot semestra izvērtējumu un plānojot nākamo pusgadu. Vebināra laikā būs iespēja rakstiski uzdot jautājumus.

Ja jautājumi radušies jau šobrīd, aicinām tos ierakstīt pieteikuma anketā.

Ja vēlaties, lai nosūtam atgādinājumu un pieslēgšanās saiti dienu pirms vebināra, lūdzu, aizpildiet šo anketu — https://forms.office.com/r/Xti6WRisB4.

Vebinārs norisināsies trešdien, 8. decembrī plkst. 15:00 izglītības uzņēmuma “Lielvārds” Youtube kanālā – https://youtu.be/laslG99kOoE.

Šī gada rudenī izglītības uzņēmums “Lielvārds” uzsācis jaunu digitālo mācību materiālu projektu “Mācos mācīties!”, lai palīdzētu skolotājiem mācīt, bet skolēniem — patstāvīgi attīstīt caurviju prasmes. Latvijas mērogā unikālais projekts piedāvās praktiskus padomus, atgādnes un ieteikumus, ar kuru palīdzību skolēni varēs apgūt problēmrisināšanas, kritiskās domāšanas, sadarbības un citas prasmes, kas noderēs jebkurā vecumposmā.

“Mācos mācīties!” piedāvās virkni dažādu digitālā mācību satura materiālu, ko skolotāji varēs izmantot ikdienā, lai stiprinātu skolēnu prasmes. Savukārt skolēniem materiāli noderēs, lai apgūtu tēmas, kas nav skaidras vai ko nepieciešams atkārtot.

Ar mācību platformas “SOMA.LV” materiāliem var iepazīties mājaslapā www.soma.lv.

Uz tikšanos vebinārā!


Šī informācija ir pieejama arī "Lielvārds" jaunumu blogā – https://jaunumi.lielvards.lv/vebinārs-par-digitālo-mācību-materiālu-izaugsmes-žurnāls-un-tā-lietošanas-iespējām-i-semestra-9d9b33e093b5

Ja rodas neskaidrības vai jautājumi, lūdzu, rakstiet kompetences.centrs@lielvards.lv vai zvaniet 67801787.

Informācija Skolu direktoru vietniekiem IT jautājumos! Bezmaksas mācības!

Labdien,

Aicinām Skolu direktora vietniekus IT jautājumos piedalīties bezmaksas mācības par Microsoft 365 platformas reģistrāciju, administrēšanu, ierīču pārvaldību un efektīvu tās izmantošanu. Informāciju par mācībām skatīt zemāk e-pastā

Lūdzu pārsūtiet savām pašvaldību skolām, jo ikdienā saņemam daudzus zvanus ar palīdzības lūgumiem sniegt atbalstu. Šīs mācības kā reiz būs kā atbalsts visiem!

Vietu skaits ierobežots!

Jau iepriekš pateicos!

Uz sadarbību,

Līga Matveja-Vlasova

26131717

PAŠVALDĪBU UN SKOLU IT ADMINISTRATORU MĀCĪBAS MICROSOFT 365 ADMINISTRĒŠANĀ, IERĪČU PĀRVALDĪBĀ AR INTUNE EDUCATION UN EFEKTĪVA PLATFORMAS IZMANTOŠANA

Datorzinību centrs sadarbībā ar Microsoft Latvija aicina pašvaldību un skolu IT administratorus piedalīties mācībās “Office 365 izglītībā – tehniskais ieviešanas process, ierīču pārvaldība un efektīva platformas izmantošana”, ar mērķi nodrošināt ilgtspējīgu skolas infrastruktūru, atbalstu skolotājiem un efektīvu mācību procesu skolēniem.

Mācības notiek: 13. un 15. decembris no plkst. 10:00 līdz 13:15

Kopējais mācību ilgums: 8 akadēmiskās stundas

Mācību norise: Microsoft Teams platformā, tiešsaistē

Mācību mērķis: Pašvaldību IT administratoriem sniegt izpratni par skolas IT pārvaldības iespējām ar Microsoft 365 un iemācīties pašiem administrēt un efektīvi izmantot visas platformas sniegtās iespējas.

Apmācību mērķauditorija: Pašvaldību IT administratori, kuri ir atbildīgi par skolu IT pārvaldību. No katras pašvaldības aicinām pieteikties līdz 2 administratoriem.

Apmācību programma:

· M365 platformas izmantošanas uzsākšana

· Licencēšana

· Lietotāju pievienošana, grupu izveide

· Ierīču pārvaldība Intune for Education un papildiespējas ar Endpoint Manager

· Pārvaldītas un nepārvaldītas ierīces pievienošana pārvaldībai ar Intune for Education

· Pārskats par Office 365 rīkiem

· Microsoft Teams pārskats no galalietotāja viedokļa

· Lietotnes iestatījumi, lietotnes iestatījumi, sadaļas “Grupas” iespējas, uzdevumu sadaļas izmantošana, videokonferenču (tiešsaistes sapulču) rīkošana,

· Teams administratora panelis

· Lietotāju problēmsituācijas risināšana

Kursu nobeigumā mācību dalībnieki saņems sertifikātus par mācību kursa apguvi.

Reģistrējies ŠEIT, vietu skaits ierobežots!


Uz tikšanos mācībās,

SIA “Datorzinību centrs” komanda

Tehniskās jaunrades pulciņu skolotāju profesionālās kompetences pilnveides tiešsaites seminārs „ Robotika, elektronika, droni attālinātajā apmācībā un klātienē ”

SEMINARA__DARBA__TEHN_JAUNR_SIG.DOC
sem VISCnos_231121_214.docx

Ielūgums uz tehnoloģiju konferenci "Cits kosmoss"

IT Izglītības fonda organizētā tehnoloģiju konference, kurai šogad dots nosaukums “Cits kosmoss”, norisināsies š.g. 1. decembrī. Šis gads daudzējādā ziņā mums asociējas ar citu kosmosu, kad ir bijis jāpielāgojas attālinātajam darbam un mācību procesam, kā arī daudz nozīmīgāku lomu ikdienas procesos ieņem tehnoloģijas un to risinājumi. Ar dažādiem konferences dalībnieku stāstiem vēlamies parādīt, kādas profesionālās izaugsmes iespējas paveras, iepazīstot tehnoloģiju pasauli. Tev būs iespēja uzzināt, ar kādiem rīkiem to iespējams izdarīt. Iepazīstot Latvijas sasniegumus tehnoloģiju jomā, vēlamies iedvesmot jauniešus, pedagogus, vecākus un ikvienu Latvijā, ka nekas nav neiespējams un ka ikviens mērķis ir sasniedzams. Tu vari kļūt par to, ko vēlies!

Aicinām tehnoloģiju jomas skolotājus, skolēnus, vecākus, kā arī visus citus interesentus š.g. 1. decembrī no plkst. 13:00 - 17:00 pievienoties mums tiešraidē Start(IT) vai Latvijas Nacionālās bibliotēkas Facebook lapā! Pasākumu būs iespējams vērot arī Latvijas Nacionālās bibliotēkas Youtube kontā.


Reģistrējies pasākumam ŠEIT, un esi pirmais, kas uzzina visus jaunumus par konferenci. Jaunākajai informācijai iespējams sekot līdzi arī Start IT Facebook lapā.

Atzīmējiet “Nākšu” arī Facebook pasākumā: https://ieej.lv/kosmosa

Konferences programma:

  • Zanda Zilgalve, IT Izglītības fonda vadītāja, konferences atklāšana

  • Rolands Lappuķe, Valsts prezidenta padomnieks viedo tehnoloģiju jautājumos, uzruna konferences dalībniekiem un skatītājiem

  • Anita Muižniece, Izglītības un zinātnes ministre, uzruna konferences dalībniekiem un skatītājiem

  • Miks Dzenis, Kosmosa izziņas centra izglītības programmu satura izstrādes eksperts, Kosmosa izglītība

  • Toms Cerbulis, RTU Inženierzinātņu vidusskolas absolvents, Latvijas Universitātes Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātes 1. kursa students, pieredzes stāsts kā apvienot kaisli uz inženieriju ar astronomiju un par dalību 14. Pasaules Astronomikas un astrofizikas olimpiādē Kolumbijā

  • Jānis Maslovskis, AirBaltic pilots un mazās aviācijas aktīvists, stāsts par mērķtiecību, sapņu piepildīšanu un tehnoloģijām aviācijā

  • Jānis Strods, Mg.sc.ing., Gulbenes novada vidusskolas IT priekšmetu skolotājs, Izglītojošās robotikas attīstība Gulbenes novadā

  • Sandis Kondrāts, Exonicus uzņēmuma līdzdibinātājs un vadītājs, Traumu simulatora “Exonicus” izveides stāsts un tā pielietojums izglītībā

  • Laura Brīvība-Dzenuška, Visma Enterprise klientu panākumu daļas direktore, Latvijai vajag visus talantus jeb kā palīdzēt bērnam noticēt savām spējām ar Bebr[a]s konkursa palīdzību

  • Modris Greitāns, Elektronikas un datorzinātņu institūta (EDI) zinātniskais direktors, vadošais pētnieks, EDI sasniegumi kosmosa tehnoloģiju jomā

  • Kristīne Grauziņa, Accenture Baltics Mārketinga un komunikācijas nodaļas vadītāja, tehnoloģijas un nākotnes profesijas

  • Paneļdiskusijā piedalīsies Maksims Jegorovs, Accenture Baltics vadītājs, IT Izglītības fonda valdes priekšsēdētājs un Daunis Auers, Domnīcas Certus valdes priekšsēdētājs, LU profesors


Ar konferences viesiem sarunāsies Haralds Burkovskis.


Konferenci rīko: IT Izglītības fonds

Konferenci atbalsta: Accenture Baltics, Latvijas Nacionālā bibliotēka, Izglītības un zinātnes ministrija, VISMA, eazyBI un Latvijas Lauku forums.


Skolotājs ir personība nodarbības turpinās

Šoreiz sarunu vakars lekcijas formātā notiks 24. novembrī plkst. 15.30. Komunikācijas speciālists, “Draugiem Group” runasvīrs Jānis Palkavnieks lekciju par komunikāciju mūsdienās viņš vadīs 24. novembrī. To varēs vērot “Ziedoņa klases” Facebook LIVE (https://fb.me/e/OcxzAeoI), kā arī pēc tam noskatīties to ierakstā.

Jānis Palkavnieks par lekciju saka šādi: "Kas ir sabiedriskās attiecības? Vienkārši - attiecības ar sabiedrību. Kad mēs augām, tad tā nebija? Bija. Un tagad viss ir tieši tāpat tikai savādāk. Lekcijā dalīšos pieredzē kā runāt ar citu paaudzi un kā viņos ieklausīties."


Pedagogu dalīšanās pieredzē N.Baženova

Pasākuma apraksts: kursi “ Speciālā izglītība”

Rēzeknes tehnoloģiju akadēmija, 2021.gada jūnijs, augusts

Svarīgākās gūtās atziņas :

1. Iekļaujošā izglītībā skolēni ar speciālo programmu māca to pašu programmu, ko citi skolēni, tikai atvieglotā forma

2. Ļoti liela nozīme ir atkārtošanai!

3. Katram bērnam ir sava kalniņa ! Skolotājs palīdz ceļā uz augšu!

4. Ja ir redzes traucējumi, redzes slodze ne vairāk kā 15 minūtes, tad pārtraukums!

5. Dot klasē 3 vai vairāk uzdevumu variantu, atkarīgi no bērna spējām !

6. Stundā 30% skolotāja runāšana, 70 % bērna praktiskais darbs!

7. Bērnam jāzina pozitīvas un negatīvas sekas par savu uzvedību!

8. Skolotājs var būt vienīgais bērna dzīvē, kas var palīdzēt!

9. Attīstīt patstāvīgas dzīves iemaņas. Intelektuālā attīst ība – 2.vietā!

10. Galvenā vērtība ir skolēns, nevis priekšmets. Svarīgāk bērna emocionālais stāvoklis!


Pedagoga dalīšanās pieredzē

Skolotājs: Marianna Rukmane

Pasākuma apraksts: IT mentora kursi, 25.10. (attālināti)

Svarīgākās gūtās atziņas:

Nodarbības laikā daudz tika runāts par skolotāju uzdrošināšanos izmantot dažādus digitālos rīkus savās mācību stundās. Kā galvenais faktors, kāpēc daudzi skolotāji to nedara, ir laika trūkums un bailes no tā, ka tiks izdarīts kaut kas nepareizi. Un kā risinājums tam ir virzīšanās uz priekšu maziem, maziem solīšiem. Nav jāķeras uzreiz pie visa, bet jāizvēlas viens rīks (kurš risinās jūsu uzstādīto problēmu) un, piemēram, mēneša laikā apgūt tikai to. Lai to izdarītu, var lūgt palīdzību kolēģiem, izpētīt interneta atsauksmes vai arī pašam nesteidzoties sākt to apgūt.

Pašlaik skolotājiem ir notikušas apmācības Google Classroom,kahoot.

Kembridžas Universitāte ir izstrādājusi izglītojošu tiešsaistes spēli “Go Viral!

Labdien!

Sākoties desmitajai UNESCO Pasaules medijpratības un informācijpratības nedēļai, Latvijā īpaša uzmanība tiks pievērsta dezinformācijai. Nedēļas ietvaros Latvijā tiek pieteikta izglītojoša tiešsaistes spēle “Go Viral!” - https://www.goviralgame.com/lv.

Reaģējot uz maldinošas informācijas straujo izplatīšanos, Kembridžas Universitāte ir izstrādājusi izglītojošu tiešsaistes spēli “Go Viral!”, kas balstīta uz zinātnisku teoriju par “apsteidzošo atspēkošanu” (pre-bunking) jeb “vakcinēšanu pret dezinformāciju”. Tās mērķis ir veicināt spēles spēlētāju un visas sabiedrības noturību pret dezinformāciju un maldinošu informāciju. Ar “Go Viral” spēles palīdzību skolēniem ir iespēja nostiprināt savas zināšanas medijpratības jautājumos, ļaujot skolotājiem interaktīvā veidā pārrunāt jautājumus par dezinformāciju un medijpratības nozīmi.

Spēle “Go Viral” ir pieejama latviešu un krievu valodā (kā arī 10 citās, tai skaitā angļu un franču valodā). To ir iespējams izmantot gan patstāvīgi, gan mācību procesā, tādēļ British Council aicina arī Jūsu Izglītības pārvaldībā esošās skolas iesaistīsieties spēles popularizēšanā un cīņā ar dezinformāciju.

Mēs aicinām nosūtīt informāciju par spēli Jūsu novada izglītības iestāžu vadītājiem un pedagogiem izmantošanai mācību procesā vai klases stundu laikā.

Spēlē tapusi Latvijas Valsts kancelejai sadarbojoties ar Apvienotās Karalistes Valsts kanceleju un Kembridžas Universitāti.

Jautājumu gadījumā aicinām sazināties ar Noru Bitenieci – Valsts Kancelejas Stratēģiskās komunikācijas koordinācijas departamenta konsultanti +371 67082826 nora.biteniece@mk.gov.lv

Patiesā cieņā

IZM finansēti e-kursi par Microsoft Office 365 izmantošanu mācību procesā

Aicinām pieteikties Izglītības un zinātnes ministrijas finansētiem e-kursiem “Pedagogu digitālās lietpratības pilnveide e-vidē par mācīšanās vadības risinājumu un integrēto mākoņpakalpojumu izmantošanu.”


E–kurss norisinās attālināti e-vidē mācību satura platformā soma.lv, kas dod iespēju ikvienam dalībniekam apgūt saturu savā tempā jebkurā vietā un laikā.

Kursu laikā tiks nodrošināta iespēja saņemt palīdzību no e-konsultanta.

Programmas noslēgumā tiek nodrošināta e-apliecība par sekmīgu kursu apguvi.

E–kursu mērķauditorija: vispārējās un profesionālās izglītības pedagogi.

Visas Office 365 platformas apgūšanai ir izveidoti 3 apakškursi un katrs var izvēlēties to apakškursu, kura saturs šķiet vissaistošākais.

Izvēlētais apakškurss ir jāapgūst trīs kalendāro nedēļu laikā, e-kursa apguvei veltot vidēji 4 akadēmiskās stundas nedēļā.

Pieteikšanās anketa — http://ej.uz/office365-2021

Pieteikšanās līdz 28. oktobrim. Kursa saiti saņemsiet uz jūsu norādīto epasta adresi katra apakškursa sākuma datumā!

Apakškursu sākums būs 1. novembris un visus tā uzdevumus paredzēts paveikt līdz 21. novembrim.

️Kursu apguvei ir ierobežots vietu skaits, tādēļ pieteikumus izskatīsim rindas kārtībā. Ja visas vietas netiks izmantotas, pieteikšanās kursiem tiks izsludināta atkārtoti.



Ja rodas neskaidrības vai jautājumi, lūdzu, rakstiet kompetences.centrs@lielvards.lv vai zvaniet 67801787.

Pedagoga dalīšanās pieredzē

Skolotājs: Valentīna Purpiša

Pasākuma apraksts:

21.10.2021 RSU Atvērtās lekcijas skolotājiem

1. Pedagoģiskās izaugsmes centra inovāciju vadītājs Raimonds Strods - Interaktīvā platforma "Miro" - digitāls rīks aizraujošam attālinātam grupu darbam.

2. Ārsts-psihoterapeits, RSU Psihosomatiskās medicīnas un psihoterapijas katedras docētājs Artūrs Miksons - Dažādu paaudžu veiksmīgas mijiedarbības atslēga.

3. RSU Farmācijas ķīmijas katedras docētāja farmaceite Anna Gavrilova – kā atpazīt galvassāpes un kā rīkoties, ar tām saskaroties.

4. RSU docente Karina Palkova un RSU lektors Juris Zīvarts - Skolēnu pienākumi no juridiskā skatpunkta: kā tos skolēniem skaidrot?

5. Mākslas terapeites, RSU docētājas Elīna Akmane un Ilze Plūme - Radošās pašpalīdzības metodes, saskaroties ar izdegšanu.

Svarīgākās gūtās atziņas :

1. Lektors aicināja klausītājus darboties platformā “MIRO”. Tā palīdz mācīšanās procesu padarīt aktīvāku, iesaistošāku, attālināto mācību laikā - pilnveidot sadarbības prasmes. Lieliski ļauj izjust kopdarba telpu!

2. Kā savstarpēji sarunāties un sadarboties dažāda vecuma cilvēkiem? Šo lekciju noteikti noklausīšos otrreiz, jo tajā analizētas dažādas situācijas, kas skar attiecības ar skolēniem.

Ir vērts salīdzināt, kāda bija mūsu skolas bērnība un kāda tā ir mūsdienu bērniem.

Vai skolotāja pašvērtējums ir atkarīgs no tā, kurās klasēs viņš strādā? Aktuāli!!!

Ir svarīgi sev atļaut gribēt, just un domāt, kā pašam patīk.

3. Attālināto mācību laikā aktuāla var būt problēma, saistīta ar virtuālo huligānismu. Virtuālais huligānisms Latvijā lielākoties notiekot bez īpašas izdomas — tradicionālā metode ir nomainīt šķirkli ar lamuvārdu kopojumu. Skolotājam ir jānofotografē tas, kas notiek uz ekrāna. Lekcijas laikā bija minēti daudzi piemēri, saistīti ar vecāku, skolēnu pienākumiem, kā arī ar daudzām skolas situācijām dalījās skolotāji ( vecāku prasības ierakstīt tiešsaistes stundu un tad analizēt skolotāja darbu, rakstiski pamatot PD vērtējumu).

4. Izrādās, ka galvassāpes ir tik dažādas! Lekcijas laikā, kad tika stāstīts par katra veida simptomiem, čatā skolotāji dalījās savā pieredzē. Tā ir liela problēma, kurai jāvelta uzmanība. Iesaku noklausīties lekciju kolēģiem, lai saprastu, kas izraisa galvassāpes un kā tās novērst.

5. !!! Ja svētdienas vakarā pasliktinās garastāvoklis, jo pirmdien no rīta jādodas darbā, tad tā var būt izdegšanas pazīme.

Pašpalīdzības aktivitātes var būt ļoti dažādas – daba, komunikācija, profesionālais atbalsts, brīvprātīgais darbs, profesionāla attīstība, pašorganizēšanās.

Vizuālā dienasgrāmata (gleznu reprodukcijas, citāti, filmas…) – ir vērts to uzsākt!


Seminārs par mājaslapas uzturēšanu

Skolotāji iepazīst jaunu darba materiālu

Rudens brīvlaikā 18 Krāslavas Varavīksnes vidusskola skolotāju iepazina jaunu saiti darbam ar bērniem par iekļaujošo izglītību.

MansHUB projektā – tiešsaistes repozitorijs iekļaujošām labajām praksēm, resursiem, metodikām izglītības jomas darbiniekiem formālajā un neformālajā izglītībā (https://www.inclusion-hub.eu/?lang=lv) rezultātiem. Dr.paed. Dita Dīmante iepazīstināja ar projekta laikā izstrādāto Rokasgrāmatu skolotājiem, kas ir gan angļu, gan latviešu valodā, ir brīvi un bez maksas pieejama tiešsaistē, kā arī izveidoto Eiropas iekļaujošas izglītības tiešsaistes repozitoriju, kur ir apkopoti materiāli, metodes, rīki, lai veiksmīgāk varētu strādāt iekļaujošā klasē. Vietne darbojas pēc izvēlņu meklēšanas principa, kur, ievadot noteiktus atslēgvārdus, ir iespējams atrast attiecināmus materiālus, saites uz šiem elektroniskajiem materiāliem. Tāpat tiek piedāvāta kategorizēšana dažādos izglītības līmeņos: pirmsskolas vecumam, pamatskolai un vidusskolai, profesionālajai izglītībai un apmācībai, augstākajai izglītībai un pieaugušo izglītībai.

Lektore minēja, ka iekļaujošās izglītības jomā daudzu gadu laikā dažādās valstīs ir izdarīts ļoti daudz, tomēr tiek secināts, ka šī informācija Eiropā nav apkopota un sakārtota, kas apgrūtina speciālistu darbu iekļaujošās izglītības mērķu īstenošanai. Tādēļ šajā digitālajā vietnē tika sākotnēji apkopota informācija no projektā iesaistīto partnerorganizāciju pārstāvētajām valstīm, t.i., Latvijas, Beļģijas, Bulgārijas, Austrijas un Kipras, taču projekta mērķis ir izveidot Eiropas mēroga vietni, kas būtu brīvi pieejama izglītības politikas veidotājiem, skolu vadības komandām, augstskolu docētājiem un studentiem, skolotājiem, vecākiem, sociālajiem darbiniekiem un citiem interesentiem.


Paldies par iespēju gūt plašāku iespēju darbam!

Skolas direktore M. Micķeviča

ZPD konsultācijas

e-vides skolo.lv ievadseminārs

Labdien!

Aicinām Jūs uz mācību e-vides skolo.lv ievadsemināru tiešsaistē, kur demonstrēsim, kā uzsākt darbu ar skolo.lv.

Ievadseminārs sastāvēs no divām daļām:

Pirmā daļa: Kā uzsākt darbu ar skolo.lv?

Atbildes uz jautājumiem

Otrā daļa: Kā uzsākt darbu ar skolo.lv MS Teams?

Atbildes uz jautājumiem

Informējam, ka ievadseminārs norisināsies šādos datumos – 10. septembrī, 16. septembrī, 24. septembrī un 1. oktobrī plkst. 16.00

Lūdzu, izvēlieties sev tīkamu datumu un pieslēdzieties, izmantojot konkrēto Zoom saiti.

Aicinām pieslēgties laicīgi – 5 min pirms sākuma. Pieslēdzoties Zoom, lūgums norādīt savu vārdu, uzvārdu, e-pastu un izglītības iestādi.

Lūgums dalībniekiem savlaicīgi parūpēties par lietotnes Zoom instalēšanu datorā. To var iegūt šeit: https://zoom.us/client/latest/ZoomInstaller.exe.

Vebinārs skolotājiem: Uzdevumi.lv jaunumi 2021./2022. mācību gadā

Tiešraides datums un laiks: 2021. gada 30. augusts plkst. 14:00-15:30

Īsi pirms jaunā mācību gada Uzdevumi.lv komanda aicina skolotājus piedalīties tiešraides vebinārā, kurā iepazīstināsim pedagogus ar galvenajām portāla aktualitātēm, uzsākot 2021./2022. mācību gadu.

Vebinārā apspriežamie temati:

Īss atskats uz 2020./2021. mācību gadā sasniegtajiem rezultātiem

Uzdevumi.lv mācību satura jaunumi un saturs pēc Skola2030 paraugprogrammām

Izmaiņas portāla Virtuālās skolas izkārtojumā

Informācija par iespējām kļūt par Uzdevumi.lv mācību satura autoru

Iepazīšanās ar iespēju kopīgot sevis veidotos pārbaudes darbus ar kolēģiem

Ieskats citos portāla funkcionalitātes uzlabojumos

Noderīgi padomi portāla izmantošanai, uzsākot jaunu mācību gadu

Tāpat vebināra laikā skolotāji varēs uzdot un saņemt atbildes uz citiem sev interesējošiem jautājumiem.

Tiešraide notiks 30. augustā no plkst. 14:00 līdz 15:30 un video būs pieejams bez maksas Uzdevumi.lv Youtube kanālā. Vebinārā piedalīsies Uzdevumi.lv speciālists Normunds Vilce un portāla satura redakcijas vadītāja Madara Vingre.

Vebināra saturs tiks ierakstīts un būs pieejams skatīšanai arī pēc tiešraides.

Vebināru cikls — Soma.lv 5 gadi!


Mācību vadības platforma SOMA svin savu piecu gadu jubileju! Esam aizvadījuši piecus skaistus, darbīgus un piedzīvojumiem bagātus gadus. Šo priecīgo notikumu vēlamies atzīmēt no visas sirds, tādēļ esam ieplānojuši virkni pasākumu un aktivitāšu, kas ļaus ieskatīties mūsu ikdienā, līdz šim paveiktajā un plānotajā, kā arī mūsu misijā — padarīt Latviju par labāko vietu, kur mācīt un mācīties!


Augustā un septembrī norisināsies 12 vebināri dažādos mācību priekšmetos vai izglītības posmos, kuros tiks demonstrēts, kā platformu Soma.lv efektīvi izmantot klātienes, attālinātājā vai hibrīdveida mācību procesā. Vebināros vēlreiz pastāstīsim par digitālo mācību vadības platformu un tās attīstību, iepazīstināsim ar jaunākajiem digitālajiem mācību resursiem un funkcionalitātes SOMA Klasei izmantošanu ar skolvadības sistēmām E-Klase un MyKoob, kā arī platformas efektīvu izmantošanu ar Microsoft Teams un interaktīvo ekrānu ActivPanel.


Vebināri norisināsies Izglītības uzņēmuma “Lielvārds” Youtube kanālā.


Aicinām iepazīties ar plānoto vebināru grafiku un dalīties ar šo informāciju pedagogu vidū! Šī informācija ir apkopota arī Lielvārds jaunumu blogā – https://jaunumi.lielvards.lv/vebināru-cikls-soma-lv-5-gadi-a049f56d266d.


Augusts

Septembris

Jautājumu gadījumā rakstiet info@soma.lv vai zvaniet 67801787.